Biologische Parelgerst van GreenAge
6 x 400 g
BIO-keurmerk
Parelgerst is geparelde gerst. Oftewel: gepolijste gerst, het buitenste laagje is eraf geschuurd. Gerst is als het ware de volkoren variant van parelgerst. Parelgerst gaat ook door het leven als (parel) gort. Traditionele gerechten met gort zijn karnemelkse pap en "watergruwel" van bessensap, kaneel, krenten, rozijnen en gort, parelgerst dus. Deze gerechten klinken misschien niet zo aantrekkelijk maar zijn het absoluut wel, tijd voor een gort-revival vinden wij bij GreenAge! En niet alleen in zoete gerechten. Je gebruikt parelgerst bijvoorbeeld ook prima als basis voor risotto, in plaats van rijst en pasta, in soepen en in sauzen
Gerst is een oud graan en onder meer de basis bij het maken van bier. Gerst is gezond: uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat be`ta-glucaan uit gerst het bloedcholesterolgehalte verlaagt. Daarvoor moet je dan wel dagelijks een portie eten (en dus niet drinken in de vorm van bier!)
Gerst bevat aanzienlijk minder gluten dan bijvoorbeeld tarwe en is daarom niet zo geschikt om brood van te bakken. Als gekookte korrel echter, is gerst een bijzonder veelzijdig ingrediënt: maak er risotto van, gebruik het in of over een koude salade, gebruik in de soep of neem gerst als basis voor warme en koude ontbijtjes (als verrijking van je muesli bijvoorbeeld). Gerstkorrels maak je eenvoudig en relatief snel: een uurtje koken, afgieten, af laten koelen en wegzetten in een goed afgesloten bak in je koeling: zo heb je altijd je voorraadje gare gerstkorrels klaar die je dus op allerlei manieren kunt gebruiken.