• 100008993 Artikel nummer:
Gist gedroogd van Bioreal, 40x 9 gr
Merk
Bioreal
Keurmerk
BIO
Land
Diverse landen
Inhoud
9 g
Minimumafname
40
Adviesprijs per stuk
€ 0,90 (excl. 9% BTW)
€ 0,98
( incl. 9% BTW)
Adviesprijs minimumafname
€ 35,96 (excl. 9% BTW)
€ 39,20
( incl. 9% BTW)
Korting
14%
Aanbieding
€ 31,10 (excl. 9% BTW)
€ 33,90
( incl. 9% BTW) 

Biologische Gist gedroogd van Bioreal

40 x 9 gr

Bio-keurmerk

Bioreal gist is gebaseerd op een zuiver biologisch samengestelde voedingsoplossing van biologische tarwebloem, biologische tarwezemelen en een geselecteerde keus van melkzuurbacteriestammen. Met gist van Bioreal, maak je een 100% biologisch brood!

biologische gist.

* Van biologische herkomst
Met HOOFDLETTERS weergegeven ingrediënten zijn allergenen.





Sappig speltbrood met gegaarde gerst

Omschrijving:
30 minuten (+ meerdere uren weken, wellen en rijzen)
1 brood van 1360 gram

Ingrediënten
100 gram gerst
700 gram speltmeel
10 gram (1,5 theelepel) zout
22 gram (6 theelepels) gist
360 gram handwarm water

Dit recept voor overheerlijk speltbrood werd ons toegestuurd door Gert-Jan Kamphorst uit Amsterdam. Gert-Jan vertelt ons:

"Dit is mijn favoriete broodrecept omdat mijn lief dit het lekkerst vindt. De toevoeging van gegaarde gerst heb ik zelf bedacht omdat ik wat anders wilde dan de standaardpitten en noten. Ik vermoedde dat de gerst het brood een sappig karakter zou geven. Na uitontwikkeling heb ik het resultaat van dit recept voorgelegd aan een ambachtelijke bio-bakker en ook die gaf een lovend oordeel.Alle ingrediënten die ik gebruik, zijn van De Nieuwe Band omdat de kwaliteit prima is!"

Bereiding:

Week de gerst 5 uur met 300 gram water. Op een zacht vuur gaar koken, losroeren en 3 uur laten nawellen. Afgieten en laten afkoelen.
400 gram gegaarde gerst en het speltmeel in beslagkom doen. Gist en zout toevoegen en alles door elkaar mengen tot de gerst is losgeroerd. Water toevoegen en een stevig deeg kneden. Afgedekt laten rijzen tot het verdubbeld is.

Opnieuw kort doorkneden en in de vorm (ingevet standaard broodblik of twee halve blikken) plaatsen. Lekker bespuiten met plantenspuit zodat de korst niet gaat breken. Afgedekt (in opgebolde plastic zak of in de lege oven) weer laten rijzen. Oven voorverwarmen op 200º. Bovenkant insnijden met een (scheer)mesje en de vorm(en) in de oven plaatsen en 55 minuten afbakken. Uit de vorm lossen, even afspuiten met de plantenspuit (of natte kwast) en op een rek een uur laten afkoelen.

Dit brood blijft dagenlang lekker!

Tips van Gert-Jan:

Voor een klein brood, alle benodigdheden halveren.

Voor een lichter brood kun je 200 gram speltmeel vervangen door 200 gram tarwebloem.

1 theelepel is een standaardmaatschepje van 5 ml.

Zie voor meer recepten bij Recepten van De Nieuwe Band

Bioreal, BIO, gist, gedroogde gist, biologisch gedroogde gist, bakmiddelen, brood & bakmiddelen
Allergeen
Waarde
Cacao
Gegarandeerd niet aanwezig
Ei
Gegarandeerd niet aanwezig
Glutamaat
Gegarandeerd niet aanwezig
Gluten
Gegarandeerd niet aanwezig
Kippenvlees
Gegarandeerd niet aanwezig
Koriander
Gegarandeerd niet aanwezig
Lactose
Gegarandeerd niet aanwezig
Lupine
Gegarandeerd niet aanwezig
Maïs
Aanwezig
Melk
Gegarandeerd niet aanwezig
Mosterd
Gegarandeerd niet aanwezig
Noten
Gegarandeerd niet aanwezig
Peulvruchten
Gegarandeerd niet aanwezig
Pindas
Gegarandeerd niet aanwezig
Rundvlees
Gegarandeerd niet aanwezig
Sesam
Gegarandeerd niet aanwezig
Soja
Gegarandeerd niet aanwezig
Sulfieten
Gegarandeerd niet aanwezig
Varkensvlees
Gegarandeerd niet aanwezig
Selderij
Gegarandeerd niet aanwezig
Schaaldieren
Gegarandeerd niet aanwezig
Vis
Gegarandeerd niet aanwezig
Weekdieren
Gegarandeerd niet aanwezig
Wortel
Gegarandeerd niet aanwezig
Rauwemelk
Geen informatie beschikbaar
Vegetarisch
Ja
Veganistisch
Ja
Fair
Geen informatie beschikbaar
Voedingswaarden per 100 gram of 100 ml *
Energie
1360 kJ
Energie
325 kcal
Eiwit
35,00 gram
Koolhydraten
18,00 gram
Suikers
0,00 gram
Vet
7,00 gram
Vet verzadigd
1,50 gram
Voedingsvezel
25,00 gram
Zout
0,50 gram
* = n.b. = niet beschikbaar

Fabrikanten