Biologische Chocolade-Hagelslag Melk (20% cacao) van De Nieuwe Band6 x 225 grBio-keurmerk
Chocolade hagelslag melk (20% cacao).
De hagelslag wordt gemaakt van biologische cacao die een relatief lichte kleur heeft. Er zijn namelijk maar een aantal cacaorassen geschikt voor de biologische teelt. Zo’n ras moet én een goede weerstand hebben en lekkere cacaobonen opleveren. En toevallig hebben juist die cacaorassen een relatief lichte kleur. Daarom is het kleurverschil tussen de verschillende soorten hagelslag minimaal. Deze melkchocoladehagelslag zit in een handzaam doosje.
Er zijn geen extra toevoegingen. Er wordt geen gefractioneerd melkvet (harde fractie) en sojalecithine gebruikt. De pure hagelslag is dus geschikt voor veganisten. Het kan wel sporen bevatten van melkvet en is daarom niet geschikt voor mensen met een lactose-/melkallergie.
Herkomst van de ingrediënten
Afhankelijk van oogst en aanbod komt de biologische cacao voor deze hagelslag uit Ecuador, Dominicaanse Republiek, Mexico en Peru. De biologische rietsuiker komt uit Brazilië, Argentinië en Thailand. We zouden het liefst zien dat onze hagelslag niet alleen biologisch maar ook Fairtrade is. Helaas kan de producent ons dat nog niet leveren. Dat is vooral een capaciteitsprobleem. De partijen biologische hagelslag die de producent nu in hun fabriek verwerkt, zijn nog dusdanig klein, dat het voor hen niet uit kan om daarnaast ook dubbel gecertificeerde (biologisch en fairtrade of UTZ) cacao en rietsuiker te verwerken.