Biologische Gevogelte fond (kip) (blank) van Biofond
6 x 240 ml
BIO-keurmerk
Een fond is een sterk geconcentreerde bouillon en vormt daarmee een mooie basis voor sauzen, soepen, ragouts en risotto. Het kost alleen heel veel tijd om een fond te maken, en daar heeft niet iedereen tijd voor of zin in. Daarom zijn er kant-en-klare fonds. Heel handig om in je keukenkastje te hebben! Deze kwalitatief hoogwaardige fonds worden gemaakt volgens klassieke recepten van chefkoks. Er is geen peper of zout aan toegevoegd, zodat je zelf kunt bepalen hoe zout of gepeperd je gerecht wordt.
Wat is een fond? De benaming “fond” komt uit het Frans en betekent letterlijk “basis” of “fundament”. In de traditionele Franse keuken wordt een goede fond als onmisbaar beschouwd en is het de basis voor allerlei gerechten. Er zijn verschillende soorten fond: een fond wordt “blank” genoemd als de ingrediënten rechtstreeks aan het kookvocht worden toegevoegd, “bruin” als het vlees voor de fond eerst wordt aangebraden in boter of olie. Een fond maken kost veel tijd. Het wordt gemaakt door beenderen/visgraten samen met groente en kruiden lang op een laag vuur te laten trekken. De bouillon die zo verkregen wordt, laat men daarna inkoken tot ongeveer de helft. Biofond - pure smaken, zonder smaakversterkers De fonds van Biofond danken hun pure smaak o.a. aan het percentage vlees/vis/gevogelte. Dat percentage is bij deze fonds van Biofond namelijk 60% En dat is ongeveer twee keer zo veel als bij andere merken! De visfumet (van zalm) is extra bijzonder omdat deze gemaakt is van biologische zalm, en ook nog eens extra verrijkt met een scheut witte wijn. De smaak van deze Biofonds is puurder dan die van reguliere kant-en-klare fonds. Bij andere (ook biologische )merken worden namelijk veel smaakversterkers gebruikt, zoals bijvoorbeeld niet-biologische natuurlijke aroma’s, suiker, maltodextrine en zout, waardoor de fonds een sterke, bepalende smaak hebben. Die niet-biologische natuurlijke aroma’s bestaan voornamelijk uit gistextract in combinatie met aroma’s. Als je gewend bent aan die smaak, zul je misschien verrast zijn door de pure smaak van deze fonds. Biofond gebruikt namelijk geen smaakversterkers, geen gistextracten en zelfs geen peper of zout. Het is puur en alleen de smaakessentie van de ingrediënten en niks anders. Een belangrijk voordeel hiervan is dat deze fonds dus niet te “sturend” zijn voor je gerechten, en je deze nog naar eigen smaak kunt zouten.
Tips voor het gebruik van de fonds Je kunt de fond ook gebruiken om bouillon van te maken. Voeg dan eenzelfde hoeveelheid water toe. Gebruik je niet alle fond in een keer? Vries deze dan in als ijsblokjes. Je hebt de fond dan telkens in kleine hoeveelheden paraat om in een gerecht te gebruiken!