• 100014346 Artikel nummer:
Boszeep van Werfzeep, 1 x 100 g
Merk
Werfzeep
Keurmerk
BIO
Land
Nederland
Inhoud
100 g
Minimumafname
1
Adviesprijs per stuk
€ 6,65 (excl. 21% BTW)
€ 8,05
( incl. 21% BTW)
Adviesprijs minimumafname
€ 6,65 (excl. 21% BTW)
€ 8,05
( incl. 21% BTW)
Korting
7%
Aanbieding
€ 6,20 (excl. 21% BTW)
€ 7,50
( incl. 21% BTW) 

Biologische Boszeep van Werfzeep

1 x 100 g

BIO-keurmerk

Een heerlijk aardse en frisse zeep, vol den en spar, met extracten van hazelaar, es, braamblad en ginkgo biloba

Voor meer informatie zie de website van Werfzeep

INCI: sodium cocoate*, sodium cocoa butterate*, sodium olivate*, aqua, ricinus communis oil*, aroma***, pinus sylvestris water, pseudotsuga menziesii water, fraxinus excelsior leaf extract, rubus fruticosus leaf extract, corylus avellana leaf extract, ginkgo biloba leaf extract, citral, limonene, geraniol.

* Van biologische herkomst
Met HOOFDLETTERS weergegeven ingrediënten zijn allergenen.

 

Handgemaakte zeep van Werfzeep
Werfzeep is een biologische zeepziederij die al jarenlang 100% natuurlijke, kwalitatief hoogwaardige zepen met de hand maakt. Alle zepen zijn plantaardig, palmolievrij en de meeste planten komen van heel dichtbij: uit het Wickenburghse bos, vlakbij Utrecht.

Werfzeep, een natuurproduct
Werfzeep is in 2009 opgericht door Evelien van Zonneveld, vanuit haar voorliefde voor oude ambachten en natuurproducten. Van kleins af aan geplaagd door eczeem, was vaste zeep eigenlijk een onbekend product voor haar, maar dat veranderde tijdens een reis door Canada. Ze belandde tijdens die reis op een familieboerderij waar onder meer zeep werd gemaakt, met een pollepel en een enorme pan. Het houten huis rook door alle etherische oliën heerlijk en meteen de eerste dag hielp Evelien mee met zeep maken. Tot haar verrassing was deze handgemaakte zeep juist zacht en verzorgend voor haar huid. Dit in tegenstelling tot de standaardzeep die de meeste mensen voornamelijk een trekkerige huid bezorgt.

Voor de gevoelige huid
Werfzeep is bedoeld voor de gevoelige huid en daarom geschikt voor iedereen. Evelien zegt hierover: “We werken met oliën van de hoogste kwaliteit: plantaardig, biologisch en food grade - zelfs de etherische oliën - en daarom nog vol heilzame
stoffen. Hiervoor werken we samen met telers die dezelfde overtuiging hebben. Daarbij plukken we een deel van de planten in ons geliefde Wickenburghse bos. Hier onderhouden we onze zeepkruidentuin en oogsten verschillende ingrediënten die hier al eeuwen groeien."

Met de hand gemaak
Evelien: “Alle zepen maken we met de hand, in een grote pan, in ons zeepatelier aan de Westerkade in Utrecht. Per
batch maken we honderdvijftig stukken in één blok, dat na vierentwintig uur wordt gesneden. Hierna rijpt de zeep nog
enkele weken in onze droogkasten. Na dit proces weegt een stuk Werfzeep circa 100 gram. Als de zepen klaar zijn om verpakt te worden gaan ze per fiets naar de sociale werkplaats van Wij aan de Werf. Hier worden ze ingepakt door een superteam van zeepinpakkers, in een werfkelder aan de Oudegracht, vlakbij ons zeepatelier."

Soorten
Alle zepen zijn geschikt om als douchezeep te gebruiken, voor het hele lichaam dus! Behalve de honingzeep en de shampoo zijn alle zepen ook vegan.
Bloesemzeep met bloesems van amandel, kers en sinaasappel.
Calendulazeep extra milde zeep, geheel gericht op de verzorging van droge en geïrriteerde huid. Met calendula, karité- en cacaoboter, avocado-, borage-, en cederolie.
Citruszeep zonnige citruszeep vol oliën van citroen, grapefruit, sinaasappel, limoen en bergamot.
Comfreyzeep verkwikkende zeep met pepermunt, den steranijs, eucalyptus en rozemarijn. Met extracten van smeerwortel (comfrey). Smeerwortel is een wonderplantje en dan met name zijn wortels: wondhelend en verzachtend.
Haverscrub Zachte, prettige scrub. Het verwijdert dode huidcellen, hydrateert en laat een beschermend laagje achter. De biologisch-dynamische havervlokken komen van het Duitse familiebedrijf Spielberger Mühle. Geurt heerlijk naar lavendel, jeneverbes, korianderzaad en limoen.
Honingzeep Zoetkruidige zeep met Veluwse heidehoning, bijenwas en propolis. Met salie, lavendel en rozemarijn.
Lavendelzeep authentieke lavendelzeep vol echte lavendel, arganolie en lavendelbloemetjes.
Olijfzeep Zachte olijfzeep van koudgeperste extra virgin olijfolie (van De Nieuwe Band!) met huisgestookt hydrolaat
van Pugliaans olijfblad. Olijfzeep is heel mild door het hoge percentage

Biologische Boszeep, Werfzeep, BIO-keurmerk, 8718657191188, aanbieding, voordeel, korting, staffel, per stuk

Fabrikanten