Biologische Kasha van Do It1x 25 kiloBio-keurmerk
Voor grootverbruikers.
Let op de prijzen van bulkgoederen zijn richtprijzen. Mocht de werkelijke prijs afwijken, dan brengen we in overleg de werkelijke prijs in rekening.
Let op: dit is een product op voorbestelling. Levering kan 2 tot 3 weken duren.
Kasha of geroosterde boekweit is het favoriete voedsel van de Slavische volkeren, vooral dan van de Russen, die er een traditioneel gerecht (Kasha Varnishkes) mee maken. Dikwijls wordt naar Boekweit gerefereerd als graan, omdat het zeer gelijkende eigenschappen heeft en op analoge manier gebruikt wordt. Dit is echter ten onrechte. Plantkundig benaderd, behoort het tot een andere plantenfamilie namelijk de Polygonaceae (Duizendknoopfamilie). Boekweit is zeer rijk aan Koper, Mangaan, Molybdeen en is eveneens rijk aan Magnesium en Fosfor. Bovendien is het een goede bron van Kalium, Chroom, Ijzer, Zink, Selenium, vitamine B1, vitamine B3 en vitamine B5. Boekweit is ook bron van eiwitten en vezel en arm aan vet en verzadigde vetten. Het is glutenvrij.
GebruikKasha wordt alleen of met andere granen gebruikt om uw muesli krokant en lekker te maken. Reken 50 g kasha per persoon. Breng 2 eenheden water aan de kook, en voeg er een snuifje zeezout en 1 eenheid grondig gewassen kasha aan toe. Laat 12 minuten sudderen zonder het deksel van de kookpot te nemen. Breng naar believen op smaak met verse peterselie, bonenkruid, salie, knoflook, een scheutje sojasaus...