• 405006408 Artikel nummer:
AGF-zakje M katoen (netje) van Bo Weevil, 1 st
Merk
Bo Weevil
Keurmerk
BIO
Land
India
Inhoud
1 stk
Minimumafname
1
Aanbieding
Aantal
Adviesprijs
1+
3+ 
10+ 
Prijs per stuk
€ 1,64 (excl. 21% BTW)
€ 1,99
( incl. 21% BTW)
€ 1,65 (excl. 21% BTW)
€ 2,00
( incl. 21% BTW)
€ 1,57 (excl. 21% BTW)
€ 1,90
( incl. 21% BTW)
€ 1,49 (excl. 21% BTW)
€ 1,80
( incl. 21% BTW)
Uw voordeel
-
-1%
5%
10%

AGF-zakje M katoen (netje) van Bo Weevil

1 stuks

Herbruikbaar groente & fruit netje van biologisch katoen om groente en fruit in te bewaren en om groente en fruit in te vervoeren.

Bo Weevil heeft nu ook brood- en groentezakjes van biologisch katoen! De tasjes en zakjes zijn niet alleen gemaakt van biologisch katoen maar ook nog GOTS (Global Organic Textile Standard) gecertificeerd. Bo Weevil doet al meer dan 20 jaar zaken met dezelfde tassenproducent in India. Ook de gekleurde nettasjes die wij verkopen, komen daar vandaan!

Het katoen voor de tasjes en zakjes is afkomstig van katoenboeren uit de regio’s Indore, Ratlam, Dhar, Banswara en Aurangabad. Het katoen wordt ingekocht door de Mahima-groep. De katoenboeren krijgen voorlichting en technische instructies aangereikt over alles wat er komt kijken bij het biologisch boeren. Zo wordt hen bijvoorbeeld ook geleerd zoveel mogelijk van de compost die ze nodig hebben voor de biologische teelt zelf te produceren, zoals mest van eigen vee. Een groot voordeel is dat de boeren hiermee financieel zelfstandig kunnen blijven en geen (dure) leningen hoeven af te sluiten.

Vanuit de Mahima-groep wordt ook het gebruik van biogas gestimuleerd. De boeren krijgen assistentie en financiële hulp voor het aanleggen van biogasinstallaties. De kinderen van de boeren hebben toegang tot gratis onderwijs, boeken en lesmateriaal en de schoolbus worden door deze groep verzorgd. Op deze manier krijgen ook de armste kinderen toegang tot onderwijs. Kinderen worden gestimuleerd na de lagere school door te gaan naar hoger onderwijs. Na de pluk met-de-hand wordt het garen gesponnen en verkocht aan de tassenproducent. De makers van de tassen krijgen een fatsoenlijk loon, er werken geen kinderen in deze fabriek, de werkvloer is veilig en schoon, en de werkweek is nooit langer dan 48 uur. De werknemers hebben de vrijheid zich te verenigen en gezamenlijke onderhandelingen te voeren. De werkgever zorgt op een regelmatige basis voor werk. Het gevoel van verantwoordelijkheid gaat ook verder dan het bedrijfspand; de werknemers hebben toegang tot extra gezondheidszorg, er zijn pensioenvoorzieningen, vrije dagen en vakanties.

Katoen*, * = Biologisch
katoenen groente netje, Agf-zakje M katoen (netje), biologisch katoenen zak, katoenen groentezak medium, Bo Weevil, agf zak medium, goedkoop, extra voordelig, groente en fruitnetjes, per stuk, GOTS gecertificeerd, voordeel, aanbieding, korting, 8714823000513, staffel

Fabrikanten