Biologische Agar-agar van TerraSana
6 x 50 g
BIO-keurmerk
Agar-agar is een supereffectief bind- en geleermiddel. Je kunt het vergelijken met gelatine, maar agar-agar bindt nóg krachtiger en is bovendien 100% vegan. Agar-agar wordt gemaakt van 100% rood zeewier, ook wel kanten genoemd. We maakten er speciaal voor jou poeder van, zodat het supergemakkelijk is om mee te werken.
Wat kun je ermee?Gebruik agar-agar voor het maken van vegan kwarktaart, (suikervrije) jelly, pudding of fruitsaus.
Hoe gebruik je agar-agar?Gebruik 1-7 gram per 500 ml vloeistof. Voor een zachte consistentie gebruik je 1-1,5 gram op 500 ml. Voor een gemiddelde 3 g, harde 5 g en zeer harde 7 g.Voeg het agar-agarpoeder pas toe als de vloeistof enigszins warm is, anders heb je kans op klontjes.Verwarm de vloeistof altijd 1-2 minuten, anders doet de agar-agar zijn werk niet.Zorg dat je snel werkt en goed roert, want agar-agar stolt al bij kamertemperatuur.Laat 1-4 uur opstijven in de koelkast.